Introductie in Realist Research: 1-daagse workshop

Naast informatie over de effectiviteit van complexe interventies in de gezondheidszorg, is er behoefte aan informatie voor wie deze interventies werken (of niet), hoe en waarom. Het toepassen van Realist Research is hierbij uitermate geschikt. Ook voor het verkrijgen van inzicht in de ‘werkende mechanismen’ van een complexe interventie en voor het opschalen ervan is Realist Research bruikbaar.

De 1-daagse workshop ‘Introductie in Realist Research’ is met name bedoeld voor mensen die met deze onderzoeksbenadering aan de slag willen gaan, alsook voor degenen die hier al mee begonnen zijn en extra kennis of ondersteuning nodig hebben, zoals (wetenschappelijk) onderzoekers, begeleiders van dergelijk onderzoek, projectleiders, of beleidsmedewerkers/ -makers die de inzichten van Realist Research willen te gebruiken.

Deelnemers aan deze workshop hebben na afloop:

  • kennis over wat Realist Research is en hoe het zich verhoudt tot andere benaderingen van onderzoek;
  • inzicht in het type kennisvragen waarvoor Realist Research inzetbaar is;
  • kennis van de terminologie en de constructen waarvan Realist Research gebruik maakt;
  • overzicht over de methoden die worden gebruikt bij Realist Research;
  • kennis van criteria waaraan Realist Research dient te voldoen (vanuit diverse perspectieven) en de toepassing hiervan.

De workshop bestaat uit vijf onderdelen, elk (in)geleid door zeer ervaren docenten en gepaard gaan met individuele opdrachten en groepsopdrachten. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de workshop lesmateriaal om zich in te lezen en krijgen tijdens de workshop aanvullend materiaal ter beschikking gesteld.  De workshop wordt gegeven in het Nederlands, waarbij het materiaal is geschreven in het Nederlands en Engels.

De workshop wordt gegeven door Dr. Bert Vrijhoef en Dr. Anam Ahmed (beiden werkzaam voor onderzoeksbureau Panaxea). Samen beschikken zijn over jarenlange ervaring in het toepassen, rapporteren (wetenschappelijke artikels en rapporten), beoordelen en begeleiden van Realist Research naar complexe interventies in de gezondheidszorg in binnen- en buitenland.

Introductie in Realist Research: 1-daagse workshop

Donderdag 31 oktober 2024

Landgoed Huize Bergen, Vught

  • €495 bij inschrijving voor 15 juli (early-bird),
  • €595 bij inschrijving vanaf 15 juli
    (prijzen excl. BTW; geen restitutie beleid).

Lunch, koffie en thee, fruit, parkeren en wifi zijn inbegrepen.

N.B. Minimale aantal deelnemers is 10, maximale aantal deelnemers is 25.

Inschrijven voor de workshop doe je hieronder. Na inschrijving ontvang je aanvullende informatie over de betaling van de kosten.

Nog meer informatie? Lees het volgende artikel door hier te klikken.

Workshop Realist Research door Anam Ahmed en Bert Vrijhoef van Panaxea

WanneerDonderdag 31 oktober 2024
WaarLandgoed Huize Bergen, Vught
Kosten€ 495 bij inschrijving voor 15 juli
(early bird)
€ 595 bij inschrijving vanaf 15 juli

Lunch, koffie en thee, fruit, parkeren
en wifi zijn inbegrepen