Over Panaxea

Ons doel is het ondersteunen van onderbouwde besluitvorming rondom innovaties om de gezondheid te verbeteren.

Panaxea is opgericht met als doel de relatieve voordelen van (ideeën voor) gezondheidszorg innovaties te evalueren. Naarmate Panaxea zich ontwikkelde, hebben we onze focus verbreed door ondersteuning van patiënten, gezondheid en life science innovators en -investeerders, health technology adopters, publieke en private organisaties en beleidsmakers. Panaxea is ontstaan in 2010 vanuit een spin-off van de universiteit Twente. Ons toepassingsgebied omvat onder andere onderzoek en analyses rondom besluitvorming over welke technologieën op te nemen in de basisverzekering, ondersteuning van de ontwikkeling van health policy tools en de evaluatie van de implementatie van complexe interventies in reeds bestaande systemen.

Ons werk heeft geresulteerd in meerdere onderzoeks- en adviesrapporten voor verschillende besluitvormers, vooruitgang in onderzoeksmethoden, presentaties op congressen alsmede wetenschappelijke en pers publicaties. Panaxea wordt onderkend als een deskundige, creatieve en efficiënte onderzoeksconsultancy organisatie.

Panaxea heeft een kantoor aan het Science Park in Amsterdam. Onze cliënten komen zowel uit Europa, de Verenigde Staten als Azië.