Meet our team

Panaxea is een onafhankelijk consultancy bedrijf, ontstaan vanuit een spin-off van de Universiteit Twente. Het bedrijf wordt geleid door een raad van bestuur. Panaxea werkt samen met een groot internationaal netwerk van professionals om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en een zo groot mogelijke mate van flexibiliteit te hanteren.

Hubertus J.M. Vrijhoef, PhD CEO

Hubertus J.M. Vrijhoef, PhD

CEO

Dr. Bert Vrijhoef is een internationaal gerenommeerd expert in innovatie binnen de zorg voor chronisch zieken en ouderen. Hoofdthema’s in zijn werk zijn zorgcoördinatie, eHealth, taak verschuiving en teamwork, zelfredzaamheid ondersteuning en vooruitgang van toegepaste zorgdiensten en beleidsonderzoek. Hij leidt meerdere wetenschappelijke studies aan Tilburg University, Maastricht University Medical Center, Vrije Universiteit Brussel, National University Singapore en National University Health System in Singapore. Hij was en is een partner in verscheidene grote, internationale onderzoekssamenwerkingen, waaronder DISMEVAL (2009-2011), Project INTEGRATE (2013-2016) en Scirocco (2016-2019). Zijn wetenschappelijke werk is uitgebracht in 200+ publicaties in (inter)nationale journals, boeken en key-note lectures.
Meerdere personen zijn gecoacht door Bert gedurende hun Bachelor, Master en/of PhD training aan universiteiten in verscheidene landen. Bovendien treedt hij vaak op als consultant voor belanghebbenden voor verschillende gezondheidszorgsystemen.Bert is de Editor-in-Chief voor International Journal of Care Coordination en lid van het redactioneel bestuur van ICT & Health. Hij behaalde een Master in Health Policy en Management aan Erasmus University (1996) en een PhD in Medical Sociology aan Maastricht University (2002). Bert heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de Commonwealth Fund’s Harkness Fellowship in Health Care Policy and Practice (2008/2009). Hij deelt zijn mening via Twitter en LinkedIn.

Isabelle Lepage-Nefkens, PhD, MPH Senior Consultant/Researcher

Isabelle Lepage-Nefkens, PhD, MPH

Senior Consultant/Researcher

Dr. Isabelle Lepage-Nefkens behaalde haar Master in Cell and Gene-technology aan de KU Leuven in 1999. Daaropvolgend is ze naar het buitenland gegaan voor verdere professionele ontwikkeling. Hiertoe is ze meer dan 10 jaar werkzaam geweest in verschillende landen, waaronder de VS, Duitsland, Hong Kong en Singapore. Na het afronden van haar PhD aan het Winstar Institute in Philadelphia en Johannes Gutenberg University in Mainz, was Isabelle werkzaam als post-doc aan het Rega Institute in Leuven en het Pasteur Institute in Hong Kong, waar ze een sterke wetenschappelijke achtergrond in moleculaire biologie, infectieziekten, neurobiologie en gentechnologie ontwikkelde. Vervolgens stuurde ze een multicultureel en multidisciplinair virologie team aan van een biotech bedrijf in de pre-klinische drug ontwikkeling voor hepatitis C en influenza in Singapore. Ze vulde haar wetenschappelijke achtergrond verder aan met een Master in Public Health met een sterke focus op Health Economy en Health Policy.Dr. Lepage-Nefkens heeft internationale ervaring in Health Services Research, bijvoorbeeld aan het KCE. Sinds 2009 is Isabelle actief als consultant voor overheidsinstanties, biotech en farmaceutische bedrijven en andere gezondheidsorganisaties. Hierbij houdt ze zich bezig met aspecten als gezondheidszorg organisatie en management, beleid en strategie, gezondheidseconomie en toegang tot de markt.

Janne Mewes, PhD Senior Consultant/Researcher

Janne Mewes, PhD

Senior Consultant/Researcher

Dr. Janne Mewes behaalde haar Bachelor in Health Sciences aan de University of Twente en haar Master in Health Systems and Public Policy aan de University of Edinburgh. Na haar studie volgde ze een stage binnen de Bertelsmann Foundation in Duitsland in de Health Policy Monitor en in een project op practice variatie. Na haar stage keerde Janne terug naar de University of Twente, waar ze begon met haar PhD in 2011. In haar thesis, die ze succesvol verdedigde in 2016, analyseerde ze de kosteneffectiviteit en budget impact van revalidatie van overlevenden van kanker. Voor Janne Mewes in juli 2016 aan de slag ging bij Panaxea, werkte ze als post-doc bij het Nederlands Kanker Instituut waar ze de budget impact van next generation sequencing voor kankerpatiënten analyseerde.

Anam Ahmed, MSc Junior Consultant/ Researcher

Anam Ahmed, MSc

Junior Consultant/ Researcher

Anam Ahmed, MSc, studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Haar sterke interesse in het creëren en ondersteunen van bruggen tussen de commerciële bedrijven en het biowetenschappelijke/gezondheidszorg domein leidde tot haar Master in Science and Business Management aan de Universiteit van Utrecht. In haar afstudeerproject lag haar focus op het analyseren van groeimogelijkheden gedreven door de strategische doelstellingen van een snelgroeiende consumer gezondheidszorg bedrijf. Ook voerde ze een onderzoek uit naar de uitvoerbaarheid van de implementatie van een medisch hulpmiddel op de Nederlandse markt. Hiertoe hield ze zich bezig met uitvoerige kwalitatieve en kwantitatieve analyses en het ontwerp van een waardeschatting model. Na het behalen van haar Master, werkte Anam Ahmed als consultant op het gebied van strategie, financiering en analytics. Haar passie voor gezondheidseconomie en markttoegang leidde tot haar carrièreswitch met een grotere focus op gezondheidswetenschappen en innovaties in dit gebied. Bij Panaxea gebruikt Anam haar wetenschappelijke achtergrond en ervaring als consultant om innovatieve projecten te ondersteunen.

Anne Voermans, MSc (ir.) Junior Consultant/Researcher

Anne Voermans, MSc (ir.)

Junior Consultant/Researcher

ir. Anne Voermans behaalde haar Master in Medical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven, wat aansloot bij haar interesse in medisch onderzoek – in het bijzonder wanneer innovaties ermee gemoeid zijn. Gedurende haar Master was Anne betrokken bij (klinische) studies geïnitieerd door clinici in verschillende ziekenhuizen in Nederland. Haar onderzoek was voornamelijk gefocust op orthopedische biomechanica. Naast academische vaardigheden en toepassingen, heeft ze ervaring in de samenwerking met professionals met verschillende achtergronden, zowel op wetenschappelijk als medisch gebied. Haar meest omvattende onderzoeksproject was gericht op het berekenen van botstijfheden gedurende fractuurheling. Middels een nieuwe hoge resolutie CT technologie was het mogelijk om longitudinale veranderingen in botstijfheid te kunnen opvolgen. Het bleef echter onbekend of de meer voorhanden en breder inzetbare conventionele CT scanners ook geschikt zijn om deze veranderingen te kunnen detecteren. In algemene termen draait het om de onderzoeksvraag: is de innovatieve nieuwe techniek beter geschikt dan de huidige “gouden” standaard? Als HTA consultant bij Panaxea focust Anne zich nog steeds op deze vraag in ieder project vanuit het doelmatigheidsperspectief.

Josepha Guillaume-Scheffer

Office Manager

Josepha Guillaume-Scheffer heeft zelfstandig bureaus gemanaged voor diverse organisaties waaronder politie en justitie voordat ze 15 jaar geleden haar hippisch bedrijf startte waarvoor ze internationaal gewerkt heeft in Europa en Zuid-Afrika. Daarnaast heeft ze o.a. een succesvolle internationale trainer school opgezet en een vakboek gepubliceerd bij de grootste hippische uitgever in Europa in Duits en Engels. Ze heeft haar werk nu in de kundige handen gegeven van de vele door haar opgeleide studenten maar blijft beschikbaar als adviseur. Begin 2018 was Josepha toe aan een vers project. Per toeval kruiste haar en Panaxea’s paden en het resultaat was dat Josepha vaste officemanager werd van Panaxea. Daarnaast studeert Josepha marketing aan de Hoge School.